Stichting TaalLokaal

vrijdag 27 mei 2016

Taalondersteuning voor mannen

Het klinkt misschien bijzonder; een taalgroep speciaal voor mannen. Toch start precies zo'n groep binnenkort in het TaalLokaal. In de praktijk blijkt namelijk dat het leren van Nederlands juíst voor mannen lastig is.
Waar de kinderen razendsnel aanhaken op school en de vrouwen naast hun verplichte lessen voor het inburgeren meerdere momenten per week hebben waarop ze Nederlands kunnen spreken (denk aan de school van de kinderen en het bezoeken van de vrouwentaalgroep)  is dat voor mannen anders. Zij volgen hun verplichte lessen, maar spreken daarnaast nauwelijks Nederlanders.
Onlangs plaatste deze Stichting een oproep en daar werd enthousiast op gereageerd. Zó enthousiast dat afgelopen maandag de vrijwilligers al een keer de koppen bij elkaar hebben gestoken. Het zijn niet alleen Nederlandse Noordwijkerhouters, maar ook een aantal 'bruggenbouwers'; mannen die van oorsprong uit een ander land komen maar inmiddels al vloeiend of redelijk Nederlands spreken. Zij kunnen de brug slaan naar de 'Nieuwe Noordwijkerhouters'.  Er valt nog een hoop te regelen; de lestijden moeten bepaald, de inhoud van de lessen natuurlijk, dus nog even geduld.... Volg de ontwikkelingen van onze projecten op deze site.

1 opmerking: