Stichting TaalLokaal

woensdag 7 december 2016

Vrijwilligers van het Jaar!


Vanavond is de bekendmaking van de "vrijwilligers van het Jaar". Tot mijn grote verrassing werd het TaalLokaal genomineerd. Ik was verrast omdat we pas zó kort bestaan en kennelijk nú al een belangrijke plek innemen in Noordwijkerhout. De verkiezing vanavond is spannend natuurlijk, want dan weten we of de Noordwijkerhouters op ons gestemd hebben..... 

.......maar eigenlijk hebben we al gewonnen. 

We hebben al gewonnen omdat we sinds februari een fantastisch project hebben neergezet met zijn allen. Het begon als 'noodschooltje' voor 10 pubers uit ons dorp. Dat was al een prachtige fase, waarin we 10 bijzondere kinderen hebben ontmoet die met al hun energie bouwen aan een nieuw bestaan in Noordwijkerhout. Een fase die bij de docenten, vrijwilligers en coaches een enorme positieve energie losmaakte. Het was een feestje! 

Sinds april van dit jaar zijn we een echte Stichting. Het bestuur zet zich actief in om het TaalLokaal overeind te houden en te verbeteren waar mogelijk. Ook die bestuursleden doen dit vrijwillig en met veel energie. 

Het TaalLokaal groeit nog steeds. Van tien leerlingen en 15 vrijwilligers met drie dagen les in de week zijn we nu een grote club aan het worden. We bieden taalondersteuning aan vrouwen en mannen, huiswerklessen en conversatieles, Arabische les voor Nederlanders... en we hebben nog veel meer plannen.  

Al dat moois, al die gezellige en nuttige lessen kunnen allen maar bestaan dankzij jullie. Dankzij de ruim 30 vrijwilligers en bruggenbouwers die elke week weer komen opdraven om les te geven en ondersteuning te geven.... dankzij de sponsors die geloven in ons TaalLokaal en niet in de laatste plaats  dankzij de ruim 70 deelnemers die elke keer weer naar ons toe komen om te leren, te praten en te netwerken. 

We hebben al gewonnen omdat we ons allemaal inzetten voor datzelfde doel; een prettig, gezellig en sociaal Noordwijkerhout waar plaats is voor ons allemaal. 

Gefeliciteerd allemaal! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten