Stichting TaalLokaal

zaterdag 12 maart 2022

TaalLokaal zoekt vrijwilligers!

TaalLokaal Noordwijkerhout zoekt vrijwilligers voor de huiswerkbegeleiding. Op maandag en dinsdagmiddag tussen 15.00 uur en 17.30 verzorgen wij met een enthousiaste groep vrijwilligers huiswerkles voor scholieren (12-15 jaar) die thuis een andere taal spreken dan Nederlands. Daarvoor zoeken wij nog versterking.

Ben ik geschikt?
Ervaring in het onderwijs is een pré, maar geen vereiste. Het aanvragen of overleggen van een VOG is dat wel. Als vrijwilliger kies je in principe een vaste dag om aanwezig te zijn. Je werkt dan altijd met hetzelfde team van 2 of 3 vrijwilligers. Natuurlijk is het fijn wanneer je affiniteit hebt met een bepaald schoolvak, maar enige flexibiliteit is wel gewenst. Belangrijk is vooral de gezellige sfeer die we met de leerlingen hebben. Leren kan leuk zijn, tijdens de huiswerkbegeleiding brengen we dat graag over.

Wat is een huiswerkles?
Gemiddeld komen zo'n 10 leerlingen per dag naar onze les. In principe werken zij zelfstandig, wij bieden thee en wat lekkers, maar vooral een rustige plek om te werken. Leerlingen kunnen wanneer zij hulp nodig hebben de vrijwilligers om assistentie vragen.
Het komt ook voor dat we op verzoek van de school een leerling een periode ondersteunen bij een specifiek vak. Bijvoorbeeld hoofdrekenen, begrijpend lezen of wiskunde. Aan het begin van het schooljaar zullen we, zeker bij de brugklassers, veel aandacht besteden aan het gebruik van de schoolagenda.

Voor wie is die les?
Wij werken met leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in ons dorp én met de leerlingen uit het voortgezet onderwijs, brugklas en klas 2/3. Wij willen dus vooral ondersteuning bieden aan de leerlingen die de overstap maken van basisschool naar de middelbare. Zeker wanneer de ouders niet in Nederland naar school zijn geweest is het voor hen moeilijk om de jongeren te ondersteunen. Sommige leerlingen worden naar ons verwezen via de scholen, andere worden opgegeven door de ouders. De leerlingen betalen 10,- euro per schooljaar om aan de lessen mee te mogen doen.

Interesse?
Neem dan contact op met coördinator Suzanne Jansen. Stuur een mail naar:
taallokaalnoordwijkerhout@hotmail.com
TaalLokaal is gevestigd aan Duin en Dal 1a (boven) in Noordwijkerhout.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten